@aaerts #HoldUp

Kennelijk zijn ze bij de EDR1 van oordeel dat de crsis veroorzaakt werd door bedrijfswagens.

Schermafbeelding_2011-12-10_om_11

Dit gaat nog een staartje krijgen.

Wanneer men zelfs geen rekening houdt met wérkelijk betaald factuur bedrag voor 2e handswagens dan blijkt duidelijk dat het om een soort “afgunstbelasting” gaat. Danku Open VLD en CD&V.

Sowieso mag je uitgaan van het ineenstorten van de markt voor alle wagens van meer dan 30.000 Eur en dat zijn er nogal wat, en zelfde voor de markt van tweedehandswagens, gezien de fiscus de cataloguswaarde (nieuw waarde)  van de auto als criterium hanteert. Pure Kafka.

Ondertussen blijkt ook dat de houding van OVLD ivm de bereikte akkoorden op zijn zachtst gezegd misleidend was. De Fiscale holdup houdt niet enkel een hele waslijst nieuwe belastingen in voor ondernemingen en ondernemers, maar ook de verstrengde toepassing van bestaande – zoals het toepassen van 309 pct boete indien prive uitgaven in bedrijf geboekt worden. 

Wie nu nog wil starten met ondernemen in Belgie kijkt aan tegen een uitputtende fiscaliteit die ondernemen en ondernemers uitperst, een complexe regelgeving met tal van tarieven en uitzonderingen waar enkel consultants en fiscalisten beter van worden, en een uitputtingsslag tegen de fiscus bij een eventuele controle, gezien de potentieel desastreurs hoge boetes.

Activiteiten in Belgie versneld afbouwen? 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: