Mislukt.

Plots dringt het besef door: ik heb niet lang genoeg gestudeerd.

Nochtans, ik doe echt mijn best. Ik volg elke dag de politieke en economische actualiteit. Probeer me te verdiepen in argumenten van mensen die een compleet andere mening zijn toegedaan. Lees analyses en verzamel feiten. Een mens denkt zo al snel dat hij ‘mee’ is. Maar neen dus. Helemaal niet. Want wat lees ik: “Bart De Wever is als politicus compleet mislukt.” BAM. Daar zakt mijn broek van af. Ik ging ervan uit dat De Wever het een beetje gemaakt had als politicus. Maar John Crombez laat geen twijfel bestaan: De Wever is een mislukking.

Ik dacht dat Bart De Wever “de meeste getalenteerde politicus van zijn generatie was” (quote Louis Tobback, geen fan van Bart De Wever). Maar de voormalige Staatssecretaris en actueel Professor aan de Universiteit van Hasselt John Crombez ziet dat helemaal anders.

Ik moet toch iets gemist hebben. Wat heb ik dan precies gemist?

Even kijken. “Bart De Wever is als politicus compleet mislukt.” Dat betekent waarschijnlijk dat hij niet veel stemmen haalt, en zeker véél minder dan Professor Crombez.

Schermafbeelding 2014-12-29 om 13.41.45

Neen. Dat is het niet. Bart De Wever haalde de voorbije verkiezingen zowel in absolute cijfers als procentueel een monsterscore. Hij haalde maar liefst 7,2 x zoveel stemmen als John Crombez en in zijn kieskring overtuigde hij 50 pct meer kiezers dan de voormalige Staatssecretaris. Aan de stemmen zal het niet liggen. Maar wie niet stemt voor de socialisten is een dommerik dus dat argument telt niet.

Dus als het dat niet is bedoelt Crombez wellicht dat N-VA op zijn retour is terwijl SP.a aan een geweldige remonte bezig is. Even wat feiten checken..

.IMG_2393 IMG_2396       IMG_5517

IMG_2450

Weer fout. N-VA zet met boegbeeld Bart De Wever overal een monsterscore neer, terwijl SP.a met boegbeelden Crombez, Vandelanotte en Tobback op hun historisch dieptepunt stagneren en zowel Federaal als Vlaams uit de meerderheid zijn verdwenen. Nog nòòit stemden zo weinig mensen voor SP.a als na 4 jaar ‘Staatssecretaris Crombez’.
Dat is het dus ook niet.

Misschien bedoelt Crombez dat De Wever een waardeloze burgemeester is en dat de socialisten dat in andere grote steden veel beter doen.

IMG_2188

Verdorie. Weer niet.

Dan bedoelt Crombez toch dat de socialisten op lokaal vlak (in Oostende) waar ze al meer dan 17 jaar autoritair de lakens uitdelen, op cruciale beleidsdomeinen (die hoofdthema zijn van hun campagne), zoals armoedebestrijding en werkloosheid, véél betere resultaten neerzetten?

Schermafbeelding 2014-12-29 om 19.45.53

Het zal wel aan mij liggen. Ik heb géén idee waar Crombez de stelling vandaan haalt dat Bart De Wever als politicus compleet mislukt is. Behalve misschien dit.

IMG_6724

Advertenties

5 Comments

Add yours →

 1. Nooit slechtere verliezers gezien dan de socialisten, maar hoe ze er in blijven slagen om de media onder controle te houden is nog verontrustender…

 2. Dit is op marliesvdwalle herblogd.

 3. Crombez gebruikt DeWever om zijn onkunde te verdoezelen

 4. Crombez is gewoon een onbekwame mens en het ergste is dat hij dat zelf weet.

 5. Het is dat De Wever de nieuwe Messias is. Of wacht, eigenlijk gewoon de schaduw-premier van het land.
  Voor zij die het nog niet echt door hebben : we zijn nu terug gewoon burgers die mogen betalen ipv kiezers die iets mogen beslissen.
  We spreken elkaar over 5 jaar nog eens als De Wever laat zien hoeveel kies beloftes het gekost heeft om aan de macht te komen.
  Bart is dan wel populair maar dat komt enkel omdat hij enkel beloftes heeft moeten maken tot nog toe.
  Jan heeft effectief meer fraudeurs laten betalen, daar maak je natuurlijk geen machtige vrienden mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: