Shame.

Deze ochtend lezen we in de krant dat de vakbonden van plan zijn een “tweede front” te openen tegen de regering Michel, want er zou ongenoegen, ja zelfs woede zijn bij de ambtenaren.

Schermafbeelding 2015-01-21 om 09.59.13

Nu lees ik aandachtig mijn gazet, probeer ik de actualiteit wat te volgen en had ik de indruk dat ambtenaren in dit land tot de meest verwende van Europa behoren. Even wat feiten checken. Hebben die jongens te klagen over hun inkomen?

Schermafbeelding 2015-01-21 om 09.59.57

Het antwoord is neen. Ambtenaren verdienen méér dan in de private sector. En als we het aantal ambtenaren vergelijken met het aantal mensen dat in de privé actief is kan je je afvragen of dit model nog wel houdbaar is. Meer dan 2 miljoen Belgen of meer dan 42 pct van de actieve bevolking werkt voor de staat. Een tijdbom.

Schermafbeelding 2015-01-21 om 10.08.54

Dus ambtenaren zijn met veel, zéér veel. En ze worden béter betaald dan in de privé. Je zou dan toch verwachten dat ze zich rustig houden en blij zijn dat ze het zo goed getroffen hebben. Hebben ze dan meer last van stress of zo?

Schermafbeelding 2015-01-21 om 09.59.43

Nope. De tijd van de suffe ambtenaren in suffe kantoren achter metalen bureaus ligt ver achter ons. Hun job is gevarieerd net als hun carrière perspectieven. Wat scheelt er dan? Hebben ze reden om ontevreden te zijn?

Schermafbeelding 2015-01-21 om 09.59.30

Weeral niet. Niet alleen worden ze béter betaald dan in de privé sector, hebben ze luxe statuten met voordelen die in de privé sector ondenkbaar zijn en vinden ze hun werk gevarieerder en zijn ze daar best trots over: ook hun pensioen bedraagt niet een klein beetje meer dan in de privé sector, het bedraagt een veelvoud.

Schermafbeelding 2015-01-21 om 11.49.52

Een mens zou kunnen concluderen dat ambtenaren eigenlijk over de ganse lijn vele malen beter af zijn dan werknemers in de private sector,waar de druk en de stress tegenwoordig vaak aanleiding geeft tot wanhoop.

Schermafbeelding 2015-01-21 om 10.54.55

Dan rest eigenlijk nog maar één vraag. Zijn die ambtenaren niet een beetje beschaamd om te klagen en zeuren terwijl ze vele malen beter af zijn dan hun collega’s in de private sector? Is het niet schandelijk dat de vakbonden hun positie misbruiken om elke solidariteit bij voorbaat af te wijzen van een zéér grote groep die eigenlijk weinig reden tot klagen heeft?

Schermafbeelding 2015-01-06 om 15.12.30

In plaats van continu eisen te stellen en extra inspanningen te vragen van een ander, tot welke solidariteit zijn die ambtenaren dan wel bereid?

Anders is de enige vraag: zijn jullie werkelijk niet beschaamd om weer het land lam te leggen en zo de druk op de krimpende, overwerkte en onderbetaalde private sector nog te verhogen?

Schermafbeelding 2015-01-21 om 11.21.48

Betogingen en stakingen tegen het regeringsbeleid worden bijan uitsluitend bevolkt door ambtenaren en werknemers van overheidsbedrijven die het minst van al reden tot klagen hebben. De klasse die het meeste roept over “solidariteit” is daar zelf het minste toe bereid.

Als we zo verder gaan wil binnenkort geen kat meer in de prive sector aan de slag. veel jobs in de private sector geraken amper ingevuld, voor elke  baan bij de overheid zijn er elk jaar weer een record aantal kandidaten.

Schermafbeelding 2015-10-09 om 10.57.41

Advertenties

3 Comments

Add yours →

  1. 100% Juist robby Proficiat

    greetings Tony & lieve enviado desde un móvil Huawei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: