Discipline.

Opmerkelijk pleidooi van John Crombez op Facebook vandaag voor “solidariteit” met de Grieken.

Schermafbeelding 2015-01-26 om 11.06.38

Dat Griekse volk koos er decennia lang zelf voor om de overheid te bedriegen. Belastingontduiking was een nationale sport. De Griekse overheid was de meest corrupte van Europa. Dat was de keuze van de Grieken zelf, niet de onze.

Schermafbeelding 2015-01-26 om 11.08.25

Het mag toch opmerkelijk genoemd worden dat onze voormalige Staatssecretaris voor Fraudebestrijding van oordeel is dat de fraudeurs niet bestraft maar beloond moeten worden door kwijtschelding van een deel van hun schulden. Een kwijtschelding die ons land een slordige 3,6 MILJARD EURO zou kosten.

Schermafbeelding 2015-01-26 om 11.12.43

Die 3,6 Miljard euro komt bovenop de put van 16 Miljard Euro die de vorige regering achterliet, bovenop de 1,5 Miljard euro die Ethias ons gaat kosten, bovenop de 56 Miljard risico die nog uitstaat van Dexia en bovenop de extra miljarden die onze eigen overheden nog zoeken bij de volgende begrotingscontroles.

De Vlamingen moeten zowat het meest solidaire volk ter wereld zijn. De transfers naar Wallonië en Brussel zijn een detail vergeleken met de cheques die sommigen daar bovenop nog willen uitdelen.

Zijn wij echt zo rijk en gaat het hier zo goed dat wij kunnen blijven belastingen verhogen om het gebrek aan (fiscale) discipline elders bij te passen?

Plaats een reactie