Mentez, mentez!

“It is the duty of the opposition to oppose.” In dit land worden onze parlementairen daar gelukkig niet slecht voor betaald. Om die taak naar behoren te kunnen vervullen worden ze bijgestaan door een leger parlementaire medewerkers, persoonlijke medewerkers, fractiemedewerkers, adviseurs over alle denkbare materies én daar bovenop voor elke partij nog een studiedienst. We mogen dus best iets verwachten van de kwaliteit van het oppositiewerk.

Gisteren tacklede SP.a parlementslid Tine Soens Minister President Geert Bourgeois met de voeten vooruit in verband met het verlenen van een exportvergunning voor militair materieel naar Syrië. DeRedactie kopte de voorzet van Soens gretig binnen onder de kop “Geert Bourgeois voert militair materiaal uit naar Syrië”. Op de foto naast het artikel een paar Kalashnikovs , pistolen en ander wapentuig dat weinig aan de verbeelding overlaat. De toon is gezet, de schade aan de politieke tegenstrever is toegebracht. Victorie!

Schermafbeelding 2015-09-25 om 15.15.55

Op Twitter deed La Soens  daar nog een schepje bovenop:  “Bourgeois vergunt militaire voertuigen naar Syrië. En dan verontwaardigd dat mensen vluchten.” U leest het goed beste mensen, Geert Bourgeois is ei zo na persoonlijk en hoofdelijk verantwoordelijk voor het vluchtelingenprobleem in het Midden Oosten. Wie had dat kunnen vermoeden, het gemeenteraadslid uit Izegem een vermaledijde wapentrafikant!

Schermafbeelding 2015-09-25 om 15.18.13

Jammer dat Tine Soens haar parlementaire opdracht louter ziet als een vrijgeleide om foutieve en beschadigende informatie te verspreiden. Als ze haar job met een minimum aan sérieux had vervuld dan had ze eerst even gecheckt waarvoor die exportvergunning precies diende. Het bleek om een graafmachine voor een kalkproducent te gaan voor een bedrag van 34.000 Euro.

Schermafbeelding 2015-09-25 om 22.28.44

Een tweedehands GRAAFMACHINE. Geen Kalashnikovs. Geen pistolen. Een graafmachine. Niet meteen het soort wapentuig dat aan de bron ligt van de exodus die we nu meemaken.

Schermafbeelding 2015-09-24 om 16.50.51

Het roekeloos publiceren van foutieve informatie met als enige doel een politieke tegenstander maximale schade toe te brengen is zacht gezegd niet erg netjes.  Amateuristische en onjuiste innuendo ondergraaft de geloofwaardigheid en de waardigheid van het parlementair werk.  Blijkbaar gaat het hier over een breder fenomeen en hoort dit tot de oppositiecultuur van SP.a. Want ook partijvoorzitter John Crombez, nochtans econoom van opleiding, maakt zich schuldig aan het bewust verspreiden van valse informatie over het fiscaal beleid. Karel Anthonissen gaf Crombez onlangs in Knack een flinke veeg uit de pan voor het doelbewust rondbazuinen van leugens.

Politieke spelletjes is dat de nieuwe koers van de Vlaamse socialisten?

Schermafbeelding 2015-09-25 om 15.33.53

Conclusie: we kunnen het oppositiewerk van de Vlaamse socialisten best met een grote zak zout nemen.
Het devies lijkt daar “Mentez, mentez, il en restera toujours quelque chose”. Je kan dat ook anders kwalificeren, namelijk: prendre les électeurs pour des cons.

Schermafbeelding 2015-09-25 om 22.08.42

Benieuwd of de kiezer zulk brokkenparcours op het einde van de rit zal belonen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: