Game Over.

Net als je denkt dat je alles gelezen en gezien hebt bots je op uitspraken waar je broek van afzakt. In de #TIJD van dit weekend laat Elio Di Rupo zich on-staatsmanachtig verleiden tot kritiek op zijn opvolger. Iets waar écht grote premiers zich niet toe laten verleiden.

IMG_9550

Aanleiding is de artikelenreeks over 1 jaar Michel 1. Het oordeel van Di Rupo is voorspelbaar negatief. Maar de inhoud van de kritiek is pas echt verbluffend. “België kan een voorbeeld nemen aan Griekenland”. Ik moest even in mijn ogen wrijven maar het staat er écht, ik zweer het. Zodra de lachkramp weggetrokken was las ik verder en wat daar staat is zo mogelijk nog hilarischer.

“De regering heeft volgens DI Rupo een klimaat van wantrouwen geïnstalleerd”. Serieus? En ik die dacht dat die cultuur van wantrouwen zowat het handelsmerk was van de regering DiRupo.

Schermafbeelding 2015-10-04 om 11.06.08

“Die cultuur van wantrouwen”, zo vervolgt Di Rupo, “is dodelijk voor economische groei. Investeerders blijven weg en het consumentenvertrouwen zakt.” Op dat vlak is DiRupo een ervaringsdeskundige. Nooit in de voorbije 40 jaar was de oppositie tegen een regering vanuit het bedrijfsleven zo algemeen als onder DiRupo.

De oprichters van  Netlog en andere succesbedrijven verwoorden het in #TIJD (22/5/2013)  als volgt: “als we vandaag opnieuw moesten beginnen? We zouden meteen verhuizen.”

Schermafbeelding 2015-10-04 om 11.10.36

Hugo Vandamme is nog scherper voor de regering DiRupo en klaagt de sfeer aan die door de PS regering gecreeërd wordt in #TIJD (25/9/2012).

Schermafbeelding 2015-10-04 om 11.13.32

Over de ganse lijn van de grootste bedrijven tot de kleinste KMO was de kritiek op het beleid van de regering DiRupo vernietigend. En er was de nooit voorheen geziene petitie van 5200 ondernemers tegen de fiscale inquisitie van zijn regering via het inmiddels opgedoekte stopdefiscaleonzin.be.

De rest van het artikel laat ik u zelf lezen en laat zich typeren als het wild en zielig om zich heen trappen van een man die niet beseft dat zijn tijd gelukkig definitief voorbij is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: