Kanarie

Neem een aantal stokpaardjes van groen/links beleid en bepaal zelf welke de meest desastreuze is voor de horecasector in de land.

 1. De witte kassaSchermafbeelding 2016-04-25 om 10.52.38

  Dat omzet en winst best officieel zijn daar is iederéén het over eens.  Maar een ganse sector dwingen om die omslag te maken zonder voldoende compenserende lastendalingen is vragen om bedrijfssluitingen en afdankingen.

  Wie verzet zich tegen betekenisvolle lastendalingen voor KMO?
  Schermafbeelding 2016-04-25 om 13.18.21

 2. De groene mobiliteitsplannen
  Schermafbeelding 2016-04-25 om 12.11.00
  Leefbare stadscentra en het inperken van autogebruik da’s een goed plan wanneer dat kadert in een lange termijnvisie met voldoende draagvlak bij handelaars. Anders is het een recept voor disaster en verloedering, zoals in Brussel.
 3. De terreurdreiging na decennia pamperbeleid
  Schermafbeelding 2016-04-25 om 12.08.09Schermafbeelding 2016-04-25 om 13.32.58

  Decennia van gefaalde integratie, pamperbeleid en ontkenning van  de problemen eisen nu een fenomenale menselijke en economische tol. Die ontkenning van de realiteit werd nog versterkt door het nefaste cordon sanitaire dat wonderlijk nog steeds niet in vraag wordt gesteld. Het cordon moet weg.

 4. De vakbondsacties
  Schermafbeelding 2016-04-25 om 12.08.46
  De luchthaven is amper overeind gekrabbeld  na de moordende aanslagen van 22 maart of daar zijn de verkeersleiders die de boel opnieuw platleggen. De imagoschade voor de reeds zwaargehavende reputatie van ons land zal nog jaren duren. Toeristen mijden ons land en reizigers verleggen hun reisroute. Hotels blijven leeg.En de luchtverkeersleiders zijn amper aan het werk of kijk daar zijn de overheidsvakbonden alweer. Om te betogen tegen de stapjesgewijze aanpassingen van hun royale statuut.

  Je zal maar  horeca ondernemer zijn in België, op het kruispunt van alle groen / links stokpaardjes in het beleid. Of is de horecasector de kanarie in de koolmijn die waarschuwt voor een veel algemenere nakende economische terugval?

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: