Betaald worden om te betogen tegen de toekomstkansen van uw kinderen. #LandVanMagritte

Als u dat een straffe uitspraak vindt, lees dan  even deze quote van NBB directeur en voormalig CD&V Kabinetschef Luc Coene. Van die man mag je toch verwachten dat hij als insider in staat is tot een correcte analyse.

Schermafbeelding 2016-05-24 om 10.25.03

In Oostenrijk is net een nieuwe president verkozen. Net niet de helft van de kiezers stemde voor een rechtse kandidaat, nipt meer dan de helft stemde niet voor de kandidaat van de Groenen maar vooral tegen de rechtse kandidaat. Zo werkt een democratie. Niet alleen bestaat daar geen cordon en kan de kiezer zelf vrij bepalen voor wie hij wil stemmen. Even essentieel is dat de verliezende partij niet oproept tot geweld, muiterij of sabotage. Het zijn daar geen slechte verliezers.

Schermafbeelding 2016-05-24 om 17.39.47

 

Het contrast met ons land kan niet groter zijn. Hier leggen slechte verliezers al twee jaar systematisch het land lam. Men doet dit niet voor een of ander hoger belang, maar enkel omdat N-VA de grootste bedreiging is voor de politieke status quo in dit land.

 

Schermafbeelding 2016-05-24 om 10.59.54

 

De vakbonden vrezen vooral macht te moeten inboeten en hun deeltje van de politieke verkaveling te zien slinken. Wat we nu op straat gaan zien is een  overlevingsstrijd van de zuilen, gesteund door hun politieke pionnen in de traditionele partijen.

 

Schermafbeelding 2016-05-24 om 11.58.33

 

Dezelfde partijen die een geweldige oplawaai kregen door de kiezer de vorige verkiezingen. Dit is een betoging tegen die kiezer, tegen de democratie en voor het eeuwigdurende Belgische Status Quo dat dit land steeds sneller naar de afgrond duwt.

 

Schermafbeelding 2016-05-24 om 10.24.11

 

Een politieke betoging/staking tegen de burger die stemde voor een efficiëntere, slankere overheid. Want de argumenten van de vakbonden slaan nergens op.

 

Zo goed als overal wordt langer gewerkt, de belastingen op elke vorm van vermogen zijn in ons land al bij de hoogste ter wereld (en een stuk hoger dan bij de Scandinavische kampioenen van de herverdeling). De overheidsuitgaven liggen nog steeds stukken hoger dan enkele jaren geleden. Allemaal verifieerbare feiten. Allemaal argumenten die de opgehitste massa vandaag niet zal horen.

Schermafbeelding 2016-05-24 om 10.09.39

Het is verder opmerkelijk dat de opgetrommelde, opgehitste massa die vandaag naar Brussel zal trekken dit niet doet uit overtuiging. Ze worden er voor betaald.

Schermafbeelding 2016-05-24 om 10.23.22

Schermafbeelding 2016-05-24 om 10.13.33

Voor al wie nog twijfelt: de krachten van het status quo in Belgie zijn enorm, maar de enige partij die het systeem de daver op het lijf jaagt omdat ze echt verandering willen brengen is de N-VA.

Schermafbeelding 2016-05-24 om 11.52.47

De regering moet verder gaan en haar hervormingspad zelfs verdiepen en versnellen. Men weet al decennia welke maatregelen nodig zijn, maar de partijen die nu op straat de meute ophitsen met valse argumenten hebben daar zelf nooit de moed toe gehad. De burger tegen wie vandaag betoogd wordt hoopt dat de regering niet toegeeft aan de chantage van de vakbonden.

 

Schermafbeelding 2016-05-25 om 10.45.51

De vakbonden zelf hebben  geen antwoorden of alternatieven.Met een overheidsbeslag van 53,99 pct en recordbelastingen op inkomen en vermogen heeft de kiezer een andere keuze gemaakt. Die eist een efficiëntere, slankere overheid. Dat is het mandaat dat Michel1 van de kiezer kreeg en daarop zal ze afgerekend worden in 2019.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: