Populistische nonsens à la John.

Het is een beproefd recept, zoek ambras met Bart De Wever en je geniet mee van wat media aandacht. Hier heb ik al opiniestukje aan gewijd via newsmonkey.

Vandaag probeert John  Crombez wat media aandacht te bedelen door te reageren op een (zeldzame) tweet van Bart De Wever.

Schermafbeelding 2016-05-30 om 10.16.20

Met zijn tweet klaagt Bart De Wever het doelbewust en strafbaar lekken van informatie aan door ex-minister van overheidsbedrijven Labille (PS). Labille lekte doelbewust informatie omwille van politieke motieven. Niet alleen is dat een strafbaar feit, Labille torpedeert zo een deal die het bedrijf sterker en weerbaarder had kunnen maken voor de toekomst. Zulke lekken zijn ook nefast voor het al zwaar bezoedelde imago van ons land. Een zoveelste illustratie van het #FailedState beeld dat we steeds moeilijker van ons kunnen afschudden.

De reactie van John Crombez is volledig naast de kwestie. Hij reageert niét op het schandelijke feit zelf, noch op de desastreuze gevolgen, maar probeert de aandacht te verleggen. Een beetje een doorzichtig manoevre.

Schermafbeelding 2016-05-30 om 10.24.53

Niet alleen is zijn opmerking naast de kwestie, de populistische nonsens die hij erbij sleurt is totaal #vandepotgerukt. Na decennia machtsdeelname zijn de socialisten héél slecht geplaatst om morele lesjes te geven over het ‘bevoordelen van multinationals’ of eerlijke belastingen.

Schermafbeelding 2016-05-30 om 10.55.24

Zij hebben decennia lang meegebouwd aan ons onrechtvaardig fiscaal koterij systeem dat de zwaarste lasten legt op de uitgeperste middenklasse en KMO en dat de allerrijksten en multinationals laat ontsnappen.

Een klein voorbeeldje: hoe de belastingadministratie met socialisten in de regering Albert FRERE liet ontsnappen via offshore constructies.

Schermafbeelding 2016-05-30 om 10.38.26

Het artikel over deze deal kan u hier vinden. Maar daar houdt het niet op. Niet alleen hebben de socialisten de voorbije decennia onze fiscaliteit herschapen in een onrechtvaardig kluwen waardoor de allerrijksten en de sterksten zich mits peperduur advies aan het systeem kunnen onttrekken. Ze verzetten zich ook met hand en tand tegen elke poging van N-VA om het systeem te vereenvoudigen en de belastingdruk voor de middenklasse en de KMO’s te verlagen.

Schermafbeelding 2016-04-25 om 13.18.21

Kom dus niet af met die populistische nonsens, John. De socialisten proberen uit alle macht om N-VA op te zadelen met het beeld dat ze ‘rijden voor multinationals’. Sander Loones legt hier uit waarom dit onzin is.

Ondertussen krijgt #BPOST in plaats van een fusie die het bedrijf sterker en weerbaarder had kunnen maken, een verlammende staking die het bedrijf verder verzwakt. Met dank aan de socialistische familie die het land nu al twee jaar gijzelt met vakbondsacties. Tot het laatste bedrijf dit land de rug toekeert. Faudra pas venir crier après.

Schermafbeelding 2016-05-30 om 10.47.59

 

Wat is de impact van de woorden van Labille op het bedrijf en de werkgelegenheid?

Klik hier voor video

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: