Straf.

De Russen werden vandaag voorwaardelijk gediskwalificeerd van het #EURO2016 toernooi omwille van het hooliganisme van hun achterban. Iedereen ziet de zin in van dergelijke maatregel. De kans is groot dat daardoor verdere excessen uitblijven.

Schermafbeelding 2016-06-14 om 14.14.35

Wat bij ons de vraag doet rijzen: waarom treedt de Belgische overheid niet op gelijkaardige manier op tegen de vakbonden. Met hun inflammatoire discours jutten ze hun achterban op. Vaak nemen hun argumenten een loopje met de werkelijkheid. Veel quotes en stellingen van de vakbonden zijn pijnlijk eenvoudig te weerleggen. Men misleidt en desinformeert de achterban in plaats van ze te leiden. Dat het de top is en niet de achterban die de betogingen en stakingen aanstuurt werd voorbije maand pijnlijk duidelijk.

Schermafbeelding 2016-06-14 om 09.23.51

 

De verantwoordelijkheid van de vakbondstop voor het ontspoorde gedrag bij betogingen en stakingen is veel groter dan die van een voetbalploeg met veel minder grip op supportersgedrag.

Schermafbeelding 2016-06-14 om 14.20.22

Is het niet de hoogste tijd dat de overheid sancties kan treffen tegen de vakbonden zodat ze hun invloed opnieuw aanwenden voor dialoog en begrip in plaats van desinformatie die leidt tot geweld en excessen.

Als men een voetbalploeg zware sancties kan opleggen voor uitingen van racisme, geweld of schade, waarom niet de organisaties die voor hun bestaan en financiering rechtsreeks van de overheid afhangen?

De bevolking is het wangedrag en de stakingen meer dan moe. Als een zware sanctie geen deel uitmaakt van de politieke deal die in september gesloten moeten worden is dat pas echt straf.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: